CDA Overbetuwe DOET

Komende weken staat NLdoet weer op het programma, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Een actie waar we als CDA Overbetuwe ons graag voor inzetten. Op zaterdag 25 februari 2022 gingen we op pad in Overbetuwe. Samen met elkaar de schouders eronder zetten…daar houden we van! 

Zo is Bert (nr. 10) al jaren actief als vrijwilliger bij de organisatie van het carnaval in Elst en hielp hij vanmorgen de vrijwilligers van de kantine van S.V. Spero bij hun werkzaamheden. Maaike (nr. 14) ging op pad samen met haar kinderen in Westeraam om afval te prikken.

Niet alleen tijdens een actie, maar ook daarbuiten zijn onze kandidaten actief als vrijwilliger. Zo heeft Marijke (nr 2), na altijd zelf gevoetbald te hebben, een aantal jaren voetbaltraining verzorgd en vertegenwoordigt ze nu trainers en leiders van de meiden- en damesafdeling in de technische commissie bij SVHA. Samen met een grote groep vrijwillige chauffeurs zorgt Henk (nr. 8) ervoor dat de Buurtbus door onze gemeente kan rijden en onze inwoners gemakkelijk tussen de kernen kunnen reizen. Al jaren is Mart (nr. 4) actief bij voetbalvereniging Excelsior Zetten. In het verleden als voorzitter en nu al een aantal jaar in verschillende rollen binnen de vereniging.

Bij vrijwel alle mooie verenigingen en organisaties in onze gemeente spelen vrijwilligers een essentiële rol. Zij kunnen niet bestaan zonder de inzet van deze vrijwilligers. Veel van deze organisaties kunnen nog wel wat hulp gebruiken, meld je aan, je bent van harte welkom!