Trots op de opening van de Grifttunnel

Bekijk hier de video van de Gelderlander

Op maandagochtend 1 november is de Grifttunnel in Elst officieel geopend door onze lijsttrekker en wethouder Wijnte Hol samen met gedeputeerde van de provincie Gelderland Christianne van der Wal en Dorothé Wennekendonk van ProRail. Ook aannemer Heijmans was hierbij aanwezig. Na 2,5 jaar van voorbereidingen en werkzaamheden kon het verkeer voor het eerst door de tunnel rijden. Mede dankzij grote inzet van onze (oud-)wethouders Jan van Baal en Wijnte Hol en de fractieleden in de gemeenteraad is dit project op de kaart gezet en gebleven de afgelopen jaren.

Het stuk tussen Arnhem-Nijmegen is een van de drukst bereden spoortrajecten van Nederland. De spoorwegovergangen in Elst waren met 24 treinen per uur vaak gesloten, wat leidde tot lange wachttijden voor hulpdiensten en ander wegverkeer en de nodige hinder voor omwonenden. Met de realisatie van Viaduct Dijkakkers en nu dus ook de Grifttunnel is aan deze situatie een einde gekomen. Het verkeer in Overbetuwe kan sneller en veiliger zijn weg weer vervolgen.